Tien muzikale ontdekkingen van Nederlandse bodem (2014)

 

  

Vorig jaar schreef ik een item over de altijd onvermijdelijke jaarlijstjes aan het einde van het jaar. Zie mijn blogbericht van december 2013 helemaal onderaan. Ook deze maand heb ik een lijstje samengesteld met de voor mij grootste ontdekkingen en meest verrassende albums van Nederlandse artiesten uit 2014.

 

Prettige feestdagen! 

 

 

1. Navarone – 'Vim and Vigor'

www.navaronemusic.com

Machtige rockbelofte in ons land. Sterke composities, gouden strot en heavy gitaren, maar ook een ballad is bij de heren in goede handen. Zanger en muzikanten maken het live eveneens helemaal waar. Na hun debuut-album is dit opnieuw overrompelend!

 

2. Noblesse – 'Nothingisanything'

www.noblessemusic.com

Dit alternatieve rocktrio uit Den Haag kenmerkt zich door meeslepende melodieën, een dreigende sfeer en maatschappijkritische teksten. Tijdens optredens mooi aangevuld met originele videobeelden.

 

3. Ellister van der Molen – 'Smalls NYC'

www.ellister.com

Afgelopen jaar kwam trompettiste Ellister van der Molen met dit aangename jazzalbum vernoemd naar de jazzclub in New York. Coole, swingende stukken van internationale allure vol heerlijk melodieuze solo's.

 

4. OPIE – 'Opie' (EP)

www.facebook.com/opiesounds

Vier sterke songs van zanger Alex Grottje met fijn, tactvol gitaarspel van Tim William van Ouwerkerk (Rilan & The Bombardiers). Als je de stijl in een hokje wilt plaatsen zit het ergens tussen Novastar en Jamie Woon in.

 

5. Traeben – 'Looking at the Storm'

www.traeben.com

Dit jazz-kwartet is perfect op elkaar ingespeeld. Soms lichtvoetig en soepel, dan weer met een lekker ruig randje. Hoofdrollen zijn weggelegd voor saxofonist SØren Ballegaard en gitarist Jens Larsen.

 

6. Fexet – 'Fexet presents The Airport Guys'

www.fexet.nl

Deze jonge punkrock-band knalt je speakers uit met elf goed verzorgde songs. Hebben al een Amerikaanse platendeal op zak en behoren tot dezelfde muzikale familie als bijvoorbeeld NOFX en Blink 182.

 

7. Bregje Sanne Lacourt – 'The Keeper of Changing Winds'

www.bregjesannelacourt.com

Knap album vol frisse country en blues nummers. Zangeres Bregje Sanne Lacourt heeft haar zaakjes piekfijn op orde en weet de luisteraar te boeien van het begin tot het eind.

 

8. Grim Tim – 'Satisfriction'

www.facebook.com/grimtim

Rock met bluesinvloeden of blues met rockinvloeden. Gitaarliefhebbers komen zeker aan hun trekken met de onberispelijke sound van zanger/gitarist David Henry.

 

9. Lady Dandelion – 'Funambulism'

www.ladydandelion.com

De melancholische triphop beats van Sietse van Gorkom (violist bij The Kyteman Orchestra, Janne Schra en Red Limo String Quartet) en de loepzuivere stem van Kirsten Berkx zorgen voor een spannende, sferische plaat.

 

10. Some Kind of Fire Rose – 'Breekbaar' (EP)

www.firerose.nl

Singer/Songwriting duo dat dit jaar een eerste EP uitbracht met fraaie en gedurfde accoustische liedjes. Zowel in het Nederlands als in het Engels komen ze uitstekend tot hun recht.

Contact informatie

   
    E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Telefoon: 06-2813 2598
 

Delen

Deel dit artikel