Comedy Slam 2015: wie is het comedy talent van de toekomst?

 

 

De Comedy Slam 2015 bereikt zo langzamerhand zijn climax. Op 20 maart vindt namelijk de Grande Finale plaats met daarin zes toptalenten op het gebied van stand-up comedy.

 

Comedybedrijf Playground Comedy uit Haarlem organiseert de Comedy Slam nu al voor de 6e keer. Het heeft bewezen een landelijke kweekvijver te zijn voor comedy talent. Eerdere winnaars blijken vaak wel wat in hun mars te hebben. Zo won Felix Heezemans (winnaar in 2011) later ook de Culture Comedy Award en haalde de winnaar uit 2013 Emiel van der Logt afgelopen jaar nog de finale van het bekende cabaretfestival Camaretten.

 

De deelnemers krijgen een kleine 10 minuten de tijd om te laten zien waartoe ze in staat zijn. Het gaat daarbij om pure stand-up comedy: humoristische anekdotes, geslaagde grappen of hilarische imitaties, maar geen liedjes of muziek. De jury beoordeelt met name de presentatie van de comedian (timing, non-verbale techniek, stemgebruik) en de originaliteit en kwaliteit van het materiaal.

 

Vijf finalisten zijn al bekend. De eerdere voorronden werden gewonnen door Davey Turnhout, Remko Lamers, Oscar Arnold, Daan van der Hoeven en (uit België) Domien Vloeberghs. De zesde en laatste finalist volgt uit de spannende Wildcard-ronde in Café Lokaal in Heemskerk op 22 februari. In tegenstelling tot de reguliere voorronden is hierbij niet het oordeel van de jury, maar de stem van het publiek beslissend.

 

In de finale wordt zowel een jury- als een publiekswinnaar bekend. Deze ontvangen naast het juryrapport en de eeuwige roem, ook de felbegeerde Comedy Slam bokaal. De jurywinnaar is bovendien verzekerd van een flink aantal nieuwe speeldata in het land.

 

De Grande Finale van de Comedy Slam 2015 wordt gehouden in Pleyn 68 in Hazerswoude-Rijndijk. Aanvang is 20:00 uur en de entree kost € 7,50. Het is niet alleen een gegarandeerd avondje humor, maar tevens dé kans om nu alvast het comedy talent van de toekomst te ontdekken. Gaat dat zien!

 

Meer informatie op:

www.playgroundcomedy.nl

www.pleyn68.nl

Contact informatie

   
    E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Telefoon: 06-2813 2598
 

Delen

Deel dit artikel